Tarieven

Algemene Muzikale Vorming

AMV (groepsles): € 135,00 per lesjaar  
De lesduur hangt af van het aantal kinderen per groep en is maximaal 45 minuten per week.

 

Instrumentaal onderwijs

Kinderen/jongeren t/m 18 jaar uit de gemeente Het Hogeland: € 470,00 per lesjaar, bij een lesduur van 25 minuten per week.  
Extra lestijd is bij te kopen, dit kost € 94,= per 5 minuten extra, per lesjaar. (Voorbeeld: 30 minuten les kost dus € 564,=, 35 minuten les kost € 658,= enz.)

Bij duo- of triolessen wordt de totale prijs per lesjaar evenredig verdeeld tussen de deelnemende leerlingen. (Voorbeeld: drie leerlingen krijgen telkens samen 30 minuten les per week: zij betalen ieder een derde van de totale lesprijs van € 564,= is € 188,=).
NB: groepslessen zijn niet voor elk instrument en elke leerling mogelijk en geschieden in overleg met docent en administratie.

Leden van een muziekvereniging krijgen korting. De korting bedraagt € 100,= per schooljaar bij een lesduur van 25 minuten per week.

 

Knipkaart / ongesubsidieerde lessen
Volwassenen én alle inwoners van andere gemeenten: € 300,00 voor totaal 300 lesminuten.

De 300 lesminuten zijn in overleg met de docent in te delen in bijv. 15 lessen van 20 minuten, of op een andere wijze.

Het is ook mogelijk om direct voor het gehele lesjaar lessen in te kopen. De prijs hiervoor is € 129,00 per eenheid van 5 minuten les per week. Elke week 20 minuten les kost dus € 516,= per lesjaar, elke week 25 minuten les kost € 645,= enz.

 

Ensembles / bands

De tarieven zijn afhankelijk van het aantal lessen/repetities per seizoen en kunnen variëren.

Heel seizoen (minimaal 30 weken) 1 uur per repetitie: € 150,00

Andere varianten zijn hiervan afgeleid. Prijs wordt per ensemble/band vastgesteld.
Leerlingen die instrumentale/vocale lessen volgen en ook in een ensemble/band  spelen/zingen krijgen een korting van € 50,00 op het ensembletarief

 

Popkoor:

30 repetities van 90 minuten: € 195,00

 

Examenkosten

Theorieexamens: € 45,00. Dit is inclusief de kosten van het theorieboek met een cd, een theoriecursus van 10,12 of 14 weken.

Instrumentale examens: € 30,00

Elementair examen: gratis

 

Aanbod voor het basisonderwijs

De tarieven voor het aanbod aan basisscholen is afhankelijk van de vraag. We brengen graag een offerte uit die gebaseerd is op uw vraag.

 

Kortingen

Leerlingen die lid zijn van een muziekvereniging krijgen een korting op het tarief voor de instrumentale lessen. De hoogte van de korting bedraagt € 100,= per schooljaar bij een lesduur van 25 minuten per week.

 

Soms volgen meerdere kinderen uit een gezin muziekles bij muziekschool Hunsingo. Voor het derde kind geldt dan een gezinskorting van € 50,00. Dit geldt alleen wanneer de kinderen instrumentale les volgen en er geen gebruik gemaakt wordt van andere kortingen (bijv. die van de muziekverenigingen).

 

Voor leerlingen die bij muziekschool Hunsingo instrumentale/vocale lessen volgen en ook in een ensemble spelen/zingen geldt een korting van € 50,00 op het ensembletarief.

 

Buiten de muziekschool om kunnen leerlingen/cursisten in sommige gevallen in aanmerking komen voor een korting op het lesgeld. De gemeente Het Hogeland kent een regeling die voorziet in een tegemoetkoming in de leskosten voor gezinnen met een minimum inkomen.

Informatie is verkrijgbaar bij het gemeentehuis.

Ook kan in dit soort situaties een beroep gedaan worden op de Stichting Leergeld. (kijk voor informatie op www.leergeld.nl).