Welkom op de site van Muziekschool Hunsingo.

.

NIEUW:

Muzieklessen online v.a. maandag 23 maart t/m 3 april! Afhankelijk van de situatie kan de periode worden verlengd.

Voor wie dat mogelijk is, starten de muziekdocenten van Hunsingo met online lessen, omdat de normale lessen i.v.m. het Coronavirus niet mogelijk zijn.

Je docent neemt zelf contact met je op over hoe je mee kan doen!

Verder wensen wij iedereen gezondheid, vertrouwen en optimisme in deze moeilijke tijden!

.

Plan voor nieuwe cultuurcentra in Het Hogeland

Hunsingo, Wonderboom en Noordakkoord werken al samen en willen ook in de toekomst samen verder. Zij hebben bij het digitale loket ‘Toukomst’ van het Nationaal Programma Groningen een plan ingediend om meerdere cultuurcentra in Noord Groningen te realiseren. Door vier markante gebouwen verspreid over Het Hogeland daarvoor geschikt te maken willen zij alle inwoners in staat stellen om creatief bezig te zijn met muziek, dans, theater en beeldende kunst. De gebouwen moeten lesruimten, een podium en repetitieruimte gaan bieden en krijgen daarbij ook een sociale functie voor de directe omgeving. Combineren met b.v. een bibliotheek . Eén van de gebouwen zou De Meenschaar in Bedum kunnen zijn. De andere drie locaties zouden b.v. Uithuizen, Winsum en Leens kunnen zijn. Zo brengen we cultuur dicht bij huis!

 

Nog dit voorjaar besluit een speciaal panel van Groningers voor welke 10 plannen er geld komt vanuit het NPG. Een mooi plan? Steun ons dan op https://www.toukomst.nl/ideeen/brede-cultuurparticipatie-in-noord-groningen/

.

Wil je iets met muziek? Op school, in een bandje, in een musicalklas, gewoon in je eentje, in een koor, een  muziekvereniging of een ander soort orkest, op festivals of nog iets anders?  Dan ben je bij Muziekschool Hunsingo aan het juiste adres.

Naast instrumentale lessen, ensembles en cursussen in de vrije tijd zijn we voor  het onderwijs een gedegen partner als het gaat om muziek in het onderwijs. Uitgangspunt is dat de muziekschool inspeelt op de vraag en behoefte vanuit de basisschool. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om lessen in de klas, om trainingen voor leerkrachten of het bieden van hulp bij het zoeken naar aanvullende regelingen om muziekonderwijs in school te verankeren.

Benut de kansen die Muziekschool Hunsingo biedt, doe mee en wie weet is het de ervaring voor het leven.

 

Nu aanmelden

.

.

arrow
arrow

Agenda

Vanaf 27 februari   NIEUW!! O.l.v. Anne-Lie Persson starten we met een kinderkoor voor kinderen van 8-12 jaar.Klik hier voor meer info!
14 maart   Muziekavond saxofoonleerlingen van Lotte de Bruin, aanvang 20.00 uur in De Meenschaar, Bedum

 

 

 

Brede cultuurparticipatie in Noord-Groningen

Op Toukomst.nl staat een mooi idee om brede cultuurparticipatie in Noord-Groningen van de grond te tillen. De moeite waard om te bekijken en dit idee te ondersteunen door het als ‘favoriet’aan te merken:

.

https://www.toukomst.nl/ideeen/brede-cultuurparticipatie-in-noord-groningen/

.

Muziekschool Hunsingo presenteerde zichzelf tijdens het evenement ‘Mooi Bedum’.

https://www.youtube.com/watch?v=WfWeGkTjJds